Goji bobice-OPG Fucak

menu

O OPG Fucak

O OPG Fucak

O nama

OPG Fucak osnovan je od strane braće Ivana i Marka Fucaka iz Đurđevca. Ivan Fucak po zanimanju je diplomirani inženjer šumarstva, a  Marko Fucak stručni specijalist inženjer zaštite okoliša. A u tome svemu im pomažu njihove bolje polovice Ivana Fucak i Danijela Petrović. 

Više o nama i našem OPG Fucak

U OPG-u smo sami te većinu radova obavljamo nas četvero dok nam obitelj pomaže u vrijeme berbe. Uzgojem Goji bobica bavimo se 3 godine.

Plantaža se prostire na površini od 1 ha, gdje smo zasadili 1000 sadnica, dok u budućnosti planiramo proširiti nasad. Jesu li ugoj goji bobica zahtjevne? Teško je odgovoriti, jer svaki rad na zemlji nosi svoju težinu. Posla na plantaži uvijek ima. Same bobice se beru ručno jer su osjetljive i ne postoji strojno branje kao kod drugog bobičastog voća. Svi proizvodi su zdravi, a najzdraviji je onaj proizvod koji ubereš direktno s biljke, tj.svježe bobice. 

U budućnosti imamo jedan cilj! Uupoznati ljude da goji bobice su svestrane, osim što su zdrave  one se mogu koristiti u gastronomiji od raznih juha, umaka, pripremi kruha, salata, kolača, smoothia. U farmaciji od krema za lice i tijelo pa sve do pasta za zube.

Fotografije

Facebook Twitter Google plus
share
keyboard_backspace search print QR arrow_upward